Blogs en nieuwsberichten

Tekst Cretio website:
In het artikel uit het Eindhovens Dagblad van 20 januari lees je hoe nietsvermoedende ouderen gebeld worden om een (nep)-afspraak te maken voor het krijgen van een vaccinatie en daar geld voor wordt gevraagd.
Slachtoffers zijn vaak te goed van vertrouwen en veel mensen maken zich zorgen over corona. Oplichters spelen in op nieuwe ontwikkelingen, zoals nu bij de vaccinaties die nota bene gratis zijn! Maar ook op andere gebieden groeit de digitale oplichting sinds de uitbraak van corona.
Hoe kunnen we ouderen weerbaar maken tegen fraude ? Door een goede voorlichting te geven aan kwetsbare ouderen. Kijk naar onze website hoe de Partners van Cretio u met raad en daad kunnen bijstaan in deze turbulente periode.

Hits: 12

De pakezel versus de mantelzorger

We leven in een tijd waar de druk op de zorg steeds groter wordt en zien we dat de zorg meer en meer op de familie en het netwerk van de zieke afkomt. Maar wat als het de mantelzorger te veel wordt? Een mooi artikel in het AD van 18 januari 2021 waarin het verhaal van de pakezel voor de hedendaagse mantelzorger heel herkenbaar zal zijn.
Het is daarom ook belangrijk dat je als mantelzorger goed voor je zelf zorgt en gezond blijft. Maar hoe doe je dat als de last steeds zwaarder wordt? Omdat het zorglandschap veranderd is, is ook de mantelzorg niet meer zoals het vroeger was. Mantelzorg vandaag de dag doe je er niet zomaar even bij. En bij wie kun je dan terecht voor hulp?
Lees hier hoe onze Regionale Cretio Partners ook de mantelzorgers kunnen ondersteunen. Wij helpen u graag!

Hits: 58

Een nieuw perspectief

Wat horen we het woord ” perspectief ” de laatste tijd veel voorbijkomen. Ja, we zijn allemaal op onze eigen manier op zoek naar een nieuw perspectief. We zitten in een lockdown maar welk perspectief hebben we of wordt ons geboden? Wanneer kunnen we nu echt vooruit. Hoe gaan we nu verder? Ook dat zal iedereen anders beleven. Wellicht heeft uw doelen of voornemens al aangepast en verloopt alles best goed of zal het vaccin ons pas echt een nieuw uitzicht bieden? Wanneer gaan we weer terug naar “het normaal”? En willen we dit wel?
Dit vragen mensen na een ingrijpende levensverandering, zoals een scheiding, een overlijden van een dierbare of het verliezen van zelfstandigheid zich vaak af. Hoe gaan we nu verder? Kijk eens op onze site wat onze Regionale Cretio Partners voor u kunnen betekenen na een ingrijpende levensverandering.

 

Hits: 64

Goede voornemens

Na een heftig 2020 is het nu wellicht een goed moment om het jaar 2021 positief te beginnen door op een rijtje te zette welke goede voornemens we ook alweer hebben gesteld voor het nieuwe jaar! En Hoe houd u de goede voornemens vol?

Samen Gezond is hiervoor misschien uw steuntje in de rug!

De Regionale Partners van Cretio kunnen als vertrouwenspersoon helpen bij het inventariseren wat nodig is, schakelen hun netwerk in en staan u vooral praktisch terzijde. Neem gerust contact met ons op, want wij denken graag met u mee.  Samen zorgen we ervoor dat u uw goede voornemens waar maakt!

 

Hits: 49

Bekijk hier onze eerder
verschenen nieuwsbrieven

TOP
X