Blogs en nieuwsberichten

Fraude en geweld in de zorg

Drie journalistieke platformen (Pointer, Reporter Radio en Follow the Money) onderzochten de jaarrekeningen van 1.959 grote zorginstellingen. Daaruit kwamen 174 bedrijven die meer dan 10 procent winst maakten in 2017. Ter vergelijking: in de zorg zijn winstpercentages van 2 tot 3 procent gangbaar. Van deze groep bleven er 97 over waarbij geen logische verklaring was voor de grote winsten. “Mogelijk zijn deze winsten onrechtmatig tot stand gekomen en keren directeuren van dergelijke bedrijven vaak voor miljoenen euro’s aan zichzelf uit”, schrijven ze.

Opgeteld maken de overblijvende bedrijven 51,7 miljoen euro winst, wat neerkomt op een winstpercentage van 20,8 procent. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport noemt winsten van boven de 10 procent “maatschappelijk ongewenst”.

Lees meer in het artikel in NU.nl van 27 juni 2019.

 

Inspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben vaker te maken met intimidatie en bedreigingen als zij thuiszorgbedrijven bezoeken. Er zijn steeds meer ‘mensen die niet de thuiszorg in gaan om echt zorg te verlenen, maar alleen om zoveel mogelijk geld te verdienen’. Onder hen ook fraudeurs. Het Informatie Knooppunt Zorgfraude, waarin IGJ onder meer samenwerkt met politie, FIOD en Openbaar Ministerie, zei al dat steeds meer criminelen op de zorgmiljarden afkomen. De bedreigingen illustreren deze tendens.

Lees meer in het artikel in TROUW van 17 augustus 2019.

 

 

 

Vaak is het voor de pensioenuitvoerder niet duidelijk wie de partner is van een overledene bij de uitvoering van het nabestaandenpensioen. Belangrijk is om je hiervan bewust te zijn en de zaken goed te regelen tijdens je leven. MijnLevensDossier heeft handige tools om alles goed vast te leggen en te bewaren.
Veel mensen weten niet goed hoe hun (nabestaanden)pensioen geregeld is. Kom je er niet uit bij je pensioenfonds- of verzekeraar: de ombudsman pensioenen weet veelal raad. In De Telegraaf van 4 augustus 2019 doet zij haar verhaal

Het is altijd verstandig om een onafhankelijke professionele executeur in je testament te benoemen ofwel je door deze executeur te laten bijstaan bij de afwikkeling van een testament. Hiermee kun je de nabestaanden veel ellende besparen. Cretio heeft op dit gebied de nodige expertise opgebouwd in de loop der jaren.
Lees in het artikel in het AD van 5 augustus 2019 hoe mis is gegaan bij iemand met een verstandelijk beperking.

 

 

Komkommertijd?

U kent vast de uitdrukking komkommertijd wel! De vakantieperiode waarin weinig nieuws te melden is en het lijkt alsof iedereen vakantie viert.

Toch zijn er veel mensen die beroepsmatig ook in deze tijd geen vakantie kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan de zorgsector waarbij dagelijkse aandacht en zorg noodzakelijk is. En zoals in ons werk als vertrouwenspersoon en praktisch ondersteuner waarbij regelmatig direct handelen noodzakelijk is.

Omdat ook wij ons werk af en toe neerleggen, regelen wij vervanging door een collega van Cretio. Zo zorgen wij ervoor dat u altijd, 24 uur per dag op ons kunt rekenen. Goed geregeld dus!

 

Bekijk hier onze eerder
verschenen nieuwsbrieven

TOP
X