Blogs en nieuwsberichten

Het is mooi weer en we zitten dan ook heerlijk in de tuin. Ik ben bewust even bij een van mijn buren binnen gelopen voor een praatje. Hoewel we elkaar regelmatig tegenkomen, elkaar gedag zeggen en aan elkaar vragen hoe het gaat, vind ik toch dat ik te weinig tijd voor hen neem.

(meer…)

Rugzak

Ze is boos, verdrietig en wanhopig. ‘Ik ben echt de weg kwijt. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik weet niet eens of ik wel iets kán doen.’ Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn. ‘En zelfs of ik nog wel iets wíl doen,’ voegt ze er met een zucht aan toe. ‘Maar ik zal wel moeten.’

(meer…)

Weduwe en nu?

Een tafel vol met paperassen, ordners, plastic mapjes en vooral veel losse blaadjes: het is een chaos bij Margriet en ze is de wanhoop nabij. Haar man Robert, 56 jaar, is onverwachts overleden en met het verdriet en gemis, leeft ze in grote onzekerheid over haar eigen toekomst. “Hoe heeft hij zijn pensioen geregeld? Verdien ik wel genoeg in mijn eentje om hier te kunnen blijven wonen? Hoe moet het met de kinderen als ze straks allebei willen studeren?“.

(meer…)

We zitten aan tafel. Ze heeft zojuist koffie ingeschonken en presenteert er een grote koek bij. ‘We moeten wel blijven genieten van de kleine dingen, wat jij?’ zegt ze met een knipoog.

(meer…)

Bekijk hier onze eerder
verschenen nieuwsbrieven

TOP
X