Blogs en nieuwsberichten

Emotionele erfenis

Vriendelijke veertigers, alle drie, ooit door het lot en de liefde samengebracht. Nu zitten ze met stuurse gezichten tegenover me. Ondanks een testament komen ze er niet uit met de erfenis. Al maanden is het een getouwtrek en gedoe. Of ik als (boedel)gevolmachtigde de zaken voor hen kan afwikkelen, want dit leidt tot niks.

(meer…)

Het geheime vakje

Het ruikt naar sudderlapjes als ik om half elf in de ochtend binnen wordt gelaten. De heer Berk glimlacht en knikt als ik mijn vermoeden uit.  Niet zonder trots vertelt hij dat hij nog altijd zelf kookt en zelf zijn boodschappen doet. Terloops meldt hij ook even dat hij inmiddels de negentig is gepasseerd en vorige week  zonder kleerscheuren door de rijbewijskeuring is gekomen. En dat hij de krant leest, puzzelt en TV kijkt zonder dat hij een bril nodig heeft. Hij ziet er weer keurig uit:  een gestreken overhemd met stropdas, pullover en een pantalon met een scherpe vouw erin.

(meer…)

Niet alleen

Ze heeft de bank verplaatst en er staat nu een prachtige kamerlinde in de hoek bij het raam. ‘Ik had zin in wat anders,’ zegt de 84-jarige mevrouw Oostendorp. De ruimte oogt schoon en opgeruimd, maar zelf lijkt ze toch wat zorgelijk. 

(meer…)

Op de fiets

Wat heeft deze fiets met mijn werk te maken? Zo op het eerste gezicht: helemaal niks. Toch wel, want gisteren fietste ik er nog op, door de mooie Drentse natuur, naar een oudere alleenstaande man die mij had gevraagd om bij hem langs te komen. Hij wist: ik moet mijn zaken nu eens goed gaan regelen, voor het geval dat ik kom te overlijden. Maar ook dat hij aan iets lijdt waar heel veel mensen aan lijden, namelijk: aan uitstelgedrag. En iemand uit zijn omgeving had hem verteld dat ik bij uitstek ‘geschikt’ ben om mensen van hun uitstelgedrag te verlossen. Hopelijk heeft mijn bezoek aan hem geholpen en komt hij nu echt in actie. We zullen het de komende tijd zien, maar ik verwacht eigenlijk van wel.

(meer…)

Bekijk hier onze eerder
verschenen nieuwsbrieven

Nieuwsbrief
April 2016

Nieuwsbrief
April 2015

Nieuwsbrief
April 2014

TOP
X