Blogs en nieuwsberichten

Na lange tijd alleen via beeldbellen contact te hebben gehad, waren de Cretio Partners voor het eerst weer persoonlijk bij elkaar voor een gezamenlijk overleg. Natuurlijk op gepaste afstand en met in achtneming van alle hygiënemaatregelen. Het was fijn om elkaar op deze manier weer te kunnen ontmoeten.

We zijn altijd gewend om volgens de Positieve Gezondheidsmethode aan onze klanten te vragen ‘hoe gaat het met u’. Dat hebben we nu toegepast op onszelf. Zo hebben we met elkaar van gedachten kunnen wisselen over waar we de afgelopen tijd tegen aan zijn gelopen en wat dit voor ons betekent, zowel privé als zakelijk.

En ook waar we de komende tijd kansen en mogelijkheden zien om met elkaar (en onze samenwerkende partners) onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen blijven zijn. Vanzelfsprekend rekening houdend met en inspelend op alle wisselende corona maatregelen.

Alhoewel beeldscherm contact een mooi alternatief is geeft een persoonlijk contact toch een extra dynamiek en dimensie. Al bij al een inspirerende en energie gevende dag.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, neemt u gerust contact op met een Cretio partner in de buurt. Wij helpen u graag.

Hits: 7

Beweging!

Kijk naar mij en zie wie ik was,
waar ik van hield en wat bij mij past,
wat ik nog kan en wat ik graag deed,
naar dat wat ik wil en wat ik nog weet.

Laat ons samen dansen,
dat doet mij zo goed,
en laat mij lopen,
desnoods in rondjes als het moet

Daag mij uit en stel mij op de proef,
mijn lichaam is nog fit genoeg,
geef mij een zinvolle dag,
een dag waarin ik veel bewegen mag.

Hester Schrama

 

Dit gedicht las ik in het Magazine van Alzheimer Nederland (mei 2020). Ik dacht meteen aan de zorgvilla waarvan ik als contactpersoon van een bewoonster elke dag sinds de sluiting, als gevolg van de Coronamaatregelen, een update ontvang. Een update over wat er die dag zoal is gebeurd aan lief en leed en wat de bewoners, samen met het zorgteam, hebben ondernomen. Soms met een beetje overredingskracht en altijd met respect voor wie zij zijn en wat zij kunnen, worden zij uitgedaagd om mee te doen.

Ik word blij van die leuke foto’s en anekdotes die er bijgeschreven staan: een spelletje, een dansje, een wandelingetje rond de villa, samen koken, een zwaai- of skypemomentje met een dierbare of ‘gewoon even niets doen’ wordt op een mooie manier vastgelegd. En de bewoners genieten er zichtbaar van.

Hoewel er niets boven het persoonlijke en fysieke contact gaat, blijft de familie op deze manier wel betrokken en kan zij meegenieten van deze bijzondere momenten. Nu Hugo de Jonge vorige week heeft laten weten dat de maatregelen versoepeld worden hopen zij, net als ik, dat bezoek aan hun dierbare op korte termijn weer mogelijk is. Al zal dit voorlopig nog onder strikte voorwaarden zijn.

Zoek je zelf of voor iemand anders beweging en afleiding in deze tijd, om de geest te verzetten? Neem dan contact op met een Cretio Partner in de buurt. We helpen je graag!

 

 

Hits: 52

In deze tijd zoeken we naar creatieve oplossingen om het leven te veraangenamen. Ik neem je mee in een ervaring die voor mij werkt…..

Kunst is balsem voor de ziel en ik zie uit naar het moment dat musea en theaters weer opengaan. In de tussentijd word ik elke ochtend, stipt 10:00 uur, verrast door de Kunstsnack die Thuis Museum-LamLisse naar me mailt. Al meer dan 60 smakelijke afbeeldingen van kunstwerken uit het museum ontving ik, voorzien van een bijpassende tekst en prikkelende vragen, het water loopt me in de mond. Het is een vrolijke afleiding tijdens het vele thuis werken en leidt de aandacht af van wat er allemaal niet mogelijk is in deze tijd. Ik word er blij en een beetje gelukkig van. Ze stoppen ermee zodra het museum weer open gaat. Mocht je zelf nog willen mee genieten of weet je iemand anders die je hier blij mee kunt maken? Meld je dan snel aan op hun website.

Zoek je zelf of voor iemand anders afleiding in deze tijd, om de geest te verzetten? Neem dan contact op met een Cretio Partner in de buurt. We helpen je graag!

Peter Anton - Bonbons (LamLisse)

Peter Anton – Bonbons (detail; LamLisse)

 

 

Hits: 91

Vitalis WoonZorg Groep biedt haar bewoners altijd al veel activiteiten en evenementen op het gebied van Kunst en Cultuur. In hun visie doet kunst aanspraak op de verbeeldingskracht, op creativiteit en mogelijkheden en werkt kunst vaak inspirerend. Ze zijn ervan overtuigd dat kunst de katalysator kan zijn voor het daadwerkelijk beleven van het eigen leven, samen met de mensen om je heen.

Door de corona maatregelen ligt dat nu voor een groot deel stil….

Maar daar hebben ze wat op gevonden! Alle bewoners van Vitalis in Eindhoven en Heerlen ontvangen van april t/m juli 2020 elke twee a drie weken het boekje ‘Vitamines voor de geest’. Een verzameling artistieke opdrachten, die een bijdrage leveren aan een zinvolle dag in deze onzekere tijd die overheerst wordt door alle maatregelen i.v.m. het coronavirus. Het doel is geluksmomenten geven aan bewoners via kunst en creativiteit. Want creativiteit kan troost en vertrouwen bieden. Het helpt om gedachten te verzetten en vorm te geven aan wat iemand bezighoudt. Om zo deze onzekere dagen iets fijner door te komen.

De boekjes zijn beschikbaar voor iedereen op de Samen Uit Agenda

Wij helpen U graag!

Wilt u hulp bij het uitvoeren van creatieve oplossingen die passen bij uw specifieke situatie? maken. Neem dan contact op met een Cretio Partner in de buurt. We helpen u graag!

 

 

Hits: 45

Bekijk hier onze eerder
verschenen nieuwsbrieven

TOP
X