Blogs en nieuwsberichten

Eindelijk rust ……

 

Lieve Jan, We kenden elkaar nog maar een paar maanden. Bijna 90 was je en net naar de notaris gegaan om je testament aan te passen. Je wist alleen niet wie je eigenlijk als executeur wilde aanstellen. Na enig doorvragen gaf de notaris aan dat hij wel iemand wist die je zou kunnen helpen met een aantal zaken. Dat vond jij een prima idee, want je was alleen, had geen kinderen en je familie woonde ver weg. 

(meer…)

Hits: 562

Een nieuw jaar is altijd een goed moment voor het opmaken van de balans en daar valt ‘het goed geregeld hebben’ ook onder. Omdat wij afgelopen december afscheid hebben moeten nemen van onze dierbare collega Cretio Partner Francis Dammers-van der Wegen, zij gaat van haar welverdiend pensioen genieten, heb ik – Renée ten Brink –  één van haar vele boeiende blogs gekozen die van toepassing is op het ‘goed geregeld hebben’:

Ze zit tegenover me. Kringen onder de ogen, zichtbaar nerveus. Op de tafel tussen ons in ligt een dikke map waar papieren wat rommelig uit vandaan steken. ‘Ik weet het echt niet meer. Ik durf zo langzamerhand niet eens meer de post te openen. Het lijkt of er iedere dag nieuwe vragen en problemen opduiken,’ zegt ze.

(meer…)

Hits: 104

Ongewild je zelfstandigheid verliezen door ouderdom, ziekte of een ongeluk. Vaak is dit aanleiding om hulp te (moeten) vragen. Dat lijkt logisch, maar is vaak verre van gemakkelijk. En dat terwijl anderen graag hulp bieden. Dat ligt nu eenmaal in de aard van het beestje, van de mens. En, volgens mij, is aandacht geven een van de meest eenvoudige manieren van hulp bieden. Iedereen kan dat. 

(meer…)

Hits: 171

Samen weten we meer dan alleen

Het is een drukke dag en mijn agenda zit best vol. Een broodje in de auto en na de lunch een afspraak met een meneer die mij belde over een zieke vriendin die zorg en aandacht nodig heeft. Het verkeer zit tegen en ik zie dat ik later aankom dan de afgesproken tijd. In de auto bel ik met meneer en verontschuldig me dat ik iets later ben. “Doe rustig aan” zegt hij “ik wacht buiten op je en hoop dat we elkaar herkennen”. Hij zegt dat hij geen roos in zijn knoop gat heeft en samen moeten we daar hartelijk om lachen. 

(meer…)

Hits: 222

Bekijk hier onze eerder
verschenen nieuwsbrieven

TOP
X