Blogs en nieuwsberichten

Een verhaal over de relatie tussen drie generaties: een jong meisje, haar moeder en oma die een kapsalon runt en Alzheimer heeft. De film laat vooral zien hoe belangrijk het met zo’n ingewikkeld ziektebeeld is, dat je bij elkaar blijft en er voor elkaar bent. Het meisje speelt daarbij een verbindende rol, een rol die wij met Cretio ook vaak vervullen op verzoek van de familie.

Een mooie column van Iñaki Oñorbe Genovesi in de Volkskrant over eenzaamheid. ‘Eenzaamheid toont de beste versie van onszelf, maakt ons bewust dat we ons niet kunnen veroorloven zelfgenoegzaam te worden. Het dwingt ons meer te doen, ons open te stellen voor anderen, vrienden of familie op te zoeken of zelfs aan te sluiten bij nieuwe groepen. Soms kan dat pijnlijk zijn, soms zullen we er hulp bij nodig hebben. Laten we daarom eenzaamheid niet verketteren, maar juist omarmen.’

De Grootste Onderneming van Nederland bestaat uit alle mensen die dagelijks onbetaald werk uitvoeren. Dat doen zij als ouder, mantelzorger of vrijwilliger. Dit personeelsbestand bestaat op nu uit 4 miljoen ouders, 4 miljoen mantelzorgers en 1,2 miljoen vrijwilligers. Met deze ruim 9 miljoen mensen zijn zij groter dan Shell en ING bij elkaar.

Voor alle betrokkenen is dit misschien heel gewoon. Maar wat ze in feite doen is ons land draaiende houden, zonder waardering, salaris of pensioen.

Wij van Cretio delen deze actie van ‘de Alliantie Samen werkt het!’ en roepen mede met MantelzorgNL mensen op om nu de brief aan Premier Mark Rutte – waarin waardering gevraagd wordt voor onbetaald werk – te ondertekenen.

Cretio biedt zowel mantelzorgers een nieuw perspectief en ook zij die mantelzorg nodig hebben. Tevens staan de Cretio Partners u graag bij om PGB aan te vragen.

‘De Alliantie Samen werkt het!’ bestaat uit:

In Den Haag wordt er nogal laconiek over gedaan, maar het is nogal wat: mantelzorger worden. Het spanningsveld dat ontstaat vanuit de persoonlijke rol enerzijds en de verzorgende rol anderzijds wordt zelden onderkend. Daarnaast is het een grote uitdaging om als mantelzorger om te gaan met beschikbare tijd en uitgesproken of onuitgesproken verwachtingen. Al met al geen eenvoudige doch onmisbare taak. Het is echter mogelijk dat naast professionele zorgverleners ook de mantelzorger uit een PGB betaald kan worden. Er zal dan wel de zorg verleend moeten worden waarvoor het PGB bedoeld is.

Het is echter mogelijk dat naast professionele zorgverleners ook de mantelzorger uit een PGB betaald kan worden. Er zal dan wel de zorg verleend moeten worden waarvoor het PGB bedoeld is. Meer weten wat er mogelijk is en/of er nadelen aan zitten, lees er meer over op de website van Mantelzorg.nl en onze netwerk partner Per Saldo.

Cretio biedt zowel mantelzorgers een nieuw perspectief en ook zij die mantelzorg nodig hebben. Tevens staan de Cretio Partners u graag bij om PGB aan te vragen.

Bekijk hier onze eerder
verschenen nieuwsbrieven

TOP
X