Blogs en nieuwsberichten

Rugzak

Ze is boos, verdrietig en wanhopig. ‘Ik ben echt de weg kwijt. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik weet niet eens of ik wel iets kán doen.’ Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn. ‘En zelfs of ik nog wel iets wíl doen,’ voegt ze er met een zucht aan toe. ‘Maar ik zal wel moeten.’

(meer…)

Weduwe en nu?

Een tafel vol met paperassen, ordners, plastic mapjes en vooral veel losse blaadjes: het is een chaos bij Margriet en ze is de wanhoop nabij. Haar man Robert, 56 jaar, is onverwachts overleden en met het verdriet en gemis, leeft ze in grote onzekerheid over haar eigen toekomst. “Hoe heeft hij zijn pensioen geregeld? Verdien ik wel genoeg in mijn eentje om hier te kunnen blijven wonen? Hoe moet het met de kinderen als ze straks allebei willen studeren?“.

(meer…)

We zitten aan tafel. Ze heeft zojuist koffie ingeschonken en presenteert er een grote koek bij. ‘We moeten wel blijven genieten van de kleine dingen, wat jij?’ zegt ze met een knipoog.

(meer…)

Daar zat ze dan, een verdrietige, kwetsbare dame van 70 jaar die net haar man had verloren. Door het overlijden van haar man realiseerde ze zich ineens dat als er met haar iets zou gebeuren dat er dan er dan niets geregeld was. Voor als ze kwam te overlijden, maar ook als ze bijvoorbeeld ziek zou worden.

(meer…)

Bekijk hier onze eerder
verschenen nieuwsbrieven

TOP
X