Nieuwsbrief december 2018

NIEUWSBRIEF
Uitgave I - 2018

Voor u ligt de 10e nieuwsbrief van Cretio. Deze ontvangt u omdat u een relatie van mij bent. Mocht u hier geen prijs op stellen, kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief meteen uitschrijven. Ik hoop natuurlijk dat u nieuwsgierig blijft naar onze activiteiten en (maximaal) 4x per jaar door ons op de hoogte gehouden wilt worden.

Cretio
VERGOEDING UIT PGB

Ook in 2019 kan onze dienstverlening worden vergoed vanuit PGB. Bij het hele traject van indicatie aanvragen tot en met uitbetaling van PGB kunnen wij onze cliënten bijstaan. De inkoop van zorg bij verschillende organisaties stemmen wij op elkaar af. De eventuele mantelzorgers betrekken wij, ieder in hun eigen rol erbij zodat alle partijen op één lijn zitten.

Bijna niemand ontkomt eraan: de impact die grote gebeurtenissen op het leven en welbevinden kunnen hebben. Of het nu gaat om een noodgedwongen verhuizing, stoppen met werken, een scheiding, verlies van een dierbare of van zelfstandigheid: het vraagt nogal wat. Ook het combineren van eigen werk en/of gezin met de rol van mantelzorger is niet altijd eenvoudig en vanzelfsprekend. Het is prettig er dan niet helemáál alleen voor te staan en vanuit eigen regie toch zicht te krijgen op nieuw perspectief met bijbehorende mogelijkheden. Tijdens dit proces treden we op als vertrouwenspersoon en kunnen we de rol opnemen van: coördinator van zorg, administrateur, (levens-) executeur, gevolmachtigde, bewindvoerder, mentor, ‘ontzorger’ en mediator. 
Bekijk hier onze mogelijkheden

Vanuit de Positieve Gezondheidsgedachte benaderen we de mens in zijn geheel en kijken we naar wat iemand nog wel kan. Voor mensen die hun zelfstandigheid kwijt (dreigen te) te raken, door bijvoorbeeld dementie, bieden wij een persoonlijke individuele begeleiding die uit PGB bekostigd kan worden. Hierdoor is men in staat langer zelfstandig thuis te blijven wonen en raken mantelzorgers minder overbelast.
Filmpje: Zie wie ik ben...


Kennismaken met:

ONZE NIEUWE CRETIO PARTNERS

Anita van de Wege - Provincie Gelderland en Overijssel

‘Rond mijn vijftigste begon er iets te knagen: echt gelukkig was ik niet meer in mijn baan, het werk leek me niet meer te passen, maar wat wilde ik dan wél? Door allerlei ingrijpende organisatorische ontwikkelingen had ik het echter te druk om echt bij die vraag stil te staan. De ommekeer kwam na het plotselinge overlijden van mijn broer. Een heftige gebeurtenis, gevolgd door een verdrietige periode. Een tijdje na zijn dood viel ik stil: ik was moe, had nergens zin meer in en vond veel dingen ‘geneuzel’........
Lees hier Anita haar verhaal

Marc Vraets - Provincie Noord-Brabant en Limburg

Toen mijn vrouw en ik aan kinderen ‘begonnen’ was op voorhand al zeker dat het een groot gezin zou worden. In juli 2000 wordt onze oudste geboren. De kleine doet het goed en na 17 maanden ziet de tweede het levenslicht en daarmee is het gezinsgeluk nog groter. Totdat begint op te vallen dat de oudste zich een stuk langzamer ontwikkelt dan verwacht mag worden, zeker in vergelijking met de tweede. Na de nodige onderzoeken (kwestie van jaren) blijkt de oudste......

Lees hier Marc zijn verhaal


Pilot

AAN DE SLAG MET POSITIEVE GEZONDHEIDBij een grote zorginstelling in de provincie Utrecht hebben we een pilot gedraaid, geïnitieerd door de huisarts aldaar. Zij merkte dat veel bewoners met dezelfde klachten bij haar terugkwamen en dat deze klachten niet alleen vanuit medisch perspectief zijn op te lossen.

Op meerdere plekken in het land geven wij voorlichting aan o.a. thuiszorgorganisaties en zorginstellingen en kunnen we trainingen verzorgen over hoe er samengewerkt kan worden met Positieve Gezondheid. Informeer naar onze mogelijkheden.
Lees hier meer over Positieve Gezondheid


Blog

"DAG WIM" - door Cretio Partner Silvia van der Knaap

“Ik ben maar alleen en nu ik ziek ben moet ik iets regelen.” Net terug van vakantie, zit ik die middag op aanraden van zijn huisarts aan tafel bij Wim. Hij vertelt dat hij longkanker heeft en niet lang meer te leven heeft. “Ik ben alleen, ik heb geen partner en geen kinderen. Nog wel een tweelingbroer, maar het contact is slecht”. Hij moet iets regelen, want hij wil niet dat een onbekende zijn “troep” moet opruimen, zoals hij het zelf noemt.
Lees hier verder


Wist u dat .....

PER 1 JANUARI 2019

….. de eigen bijdrage voor hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verandert? Er wordt namelijk niet meer gekeken naar inkomen of vermogen bij de berekening van de eigen bijdrage. Iedereen betaalt een eigen bijdrage van maximaal € 17,50 per 4 weken. Maar als u getrouwd bent of een partner heeft en minimaal één van u heeft nog niet de AOW-leeftijd, dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Lees hier meer

….. iedereen in 2019 zijn medische gegevens in eigen beheer kan krijgen op de computer, tablet, geheugenkaart of mobiele telefoon. Er komt niet één systeem voor alle Nederlanders: burgers bepalen individueel welke gegevens zij zelf willen inzien. Lees hier meer

….. de Belastingdienst nog steeds kampt met achterstand in de afhandeling van de aangifte erfbelasting? Voorlopig zal er geen belastingrente worden geheven over erfbelasting die te laat wordt opgelegd door problemen bij de fiscus zelf. Het gaat over aanslagen bij aangiften van erfenissen vanaf 1 januari 2017. De regeling boeterente erfbelasting geldt zolang als nodig is. Lees hier meer

….. alle Regionale Cretio Partners en medewerkers u en uw dierbaren een voorspoedig 2019 wensen met veel inspiratie en nieuw perspectief!

 

TOP
X