Marc Vraets

Toen mijn vrouw en ik aan kinderen ‘begonnen’ was op voorhand al zeker dat het een groot gezin zou worden. In juli 2000 wordt onze oudste geboren. De kleine doet het goed en na 17 maanden ziet de tweede het levenslicht en daarmee is het gezinsgeluk nog groter. Totdat begint op te vallen dat de oudste zich een stuk langzamer ontwikkelt dan verwacht mag worden, zeker in vergelijking met de tweede. Na de nodige onderzoeken (kwestie van jaren) blijkt de oudste een genetische afwijking te hebben met een forse ontwikkelingsproblematiek tot gevolg.

Inmiddels is ons gezin verrijkt met nóg twee kinderen en ontvangt de oudste de nodige zorg en begeleiding van zijn ouders en (zorg)organisaties. Die zorg, hoe goed bedoeld en hoe passievol ook geboden, is echter niet altijd naar behoren of op maat.

Voor mij de aanleiding om na 20 jaar in een commerciële omgeving te hebben gewerkt het roer om te gooien en actief te worden in de maatschappelijke sector. Duidelijk wordt dat veel ouders en ouderen hun weg in het zorgcircuit moeilijk weten te vinden. Bovendien zijn zorgorganisaties niet altijd in staat de nodige begeleiding aan administratieve of organisatorische processen te geven. Reden genoeg voor mij om hier actief mee aan de slag te gaan en middels Cretio ook anderen op passende wijze verder te helpen en een nieuw perspectief te bieden.

 

 

 

 

 

 

Terug naar alle partners

TOP
X