drs. Rinette de Jong

Bijna dertig jaar werkte ik in de gezondheidszorg, waarvan de laatste vier jaar als zelfstandig interim manager.  Zeker in het Noorden werd het steeds lastiger om aan opdrachten te komen. In de randstad was wel voldoende werk. Dan zou ik doordeweeks in hotels moeten verblijven, ver weg van mijn echtgenoot. Nee dus. Als je, zoals ik, voor de tweede keer getrouwd bent, weet je: geluk is belangrijker dan geld.

In 2011 overleed  mijn vader. Ook zijn overlijden heeft, in meerdere opzichten, veel bijgedragen aan de keuzes die ik toen maakte en het werk dat ik nu doe.

Van de bescheiden erfenis konden wij de bovenverdieping van onze boerderij renoveren en een al langer bestaande wens van mij realiseren: een B&B beginnen.  Het proces rond zijn overlijden heeft er toe geleid dat ik aan de slag ben gegaan als professioneel nalatenschapscoach en executeur. Als geen ander weet ik hoe fijn het is als ouders hun wensen rondom ziekte, behandeling, verzorging en overlijden tijdig bespreekbaar maken. En niet te vergeten: hun nalatenschap vooraf goed regelen. Als (levens-)executeur van mijn vader heb ik toen ook zelf kunnen ervaren welke verantwoordelijkheden, en soms ook lastigheden, dat met zich meebrengt.

Van mijn beide ouders heb ik het belang van 'omzien naar de ander' mee gekregen. Mijn ouders deden dat door beiden politiek actief te zijn, ik doe dat door middel van vrijwilligerswerk.

TOP
X