mr. Francis Dammers - van der Wegen

Het is verrassend hoe de puzzelstukjes van je leven ineens op hun plek kunnen vallen. Bijna nog verbazingwekkender is het dat je het plaatje dat die stukjes samen vormen, voorheen nooit zelf had kunnen bedenken, noch er doelgericht op aan had kunnen sturen.

Ik startte mijn loopbaan met zeer veel plezier in de advocatuur. Maar na een verhuizing en langdurig verblijf in Engeland, waar ook onze kinderen geboren zijn, bleek het lastig om in Nederland de draad weer op te pakken.

Wat volgde was een periode van bijscholing, een verdere verdieping in de advocatuur,  met name op de gebieden familierecht - echtscheidingen, erfrecht - en arbeidsrecht. Toen, dankzij die bijscholing, werd me pas goed duidelijk: ik kan misschien meer van waarde zijn als mediator - go-between zeggen de Engelsen – in de ingewikkelde situaties die zo inherent zijn aan familiekwesties, dan als ‘vertegenwoordigende partij’ in een rechtszaak.  Ik merkte dat ik liever mensen help om tot echte oplossingen te komen, dan om aan te sturen op het juridisch gelijk. Zeker in familiekwesties is behoud van de onderlinge relatie en wederzijds begrip op de lange termijn vaak oneindig veel meer waard.

Ik ervaar nu, zeker in mijn werk voor Cretio, wat die ‘detour’ uit de advocatuur me gebracht heeft: een rol waarin ik me goed voel en waarin mijn kennis en levenservaring volledig samenkomen. Ik kan echt iets betekenen.

 

 

 

 

 

 

Terug naar alle partners

TOP
X